Vinarija Virtus

Sauvignon Blanc

Sauvignon Blanc se smatra aristokratskim klasikom među belim vinima. Kao i svaka velika sorta vinograda, Sauvignon Blanc je “dete” zemlje na kojoj raste. Njegova aromatika je sa neobično jakom sortnom notom koja se menja u zavisnosti od regiona u kome raste.

Karakter
U Virtusovom vinu Sauvignon Blanc, dominira aroma cveta zove, dinje, koje dopunjavaju diskretne mineralne note, tonovi pokošene trave, i začinskog bilja: bosiljka, korijandera, tj. peršuna, vlašca, mirođije, majorana, ruzmarina, žalfije, timijana, mente i koprive. Prepoznatljivog je bukea, izuzetne svežine i lakoće, sa dobro izbalansiranim kiselinama i alkoholom. Vino je suvo, svetložute boje sa zelenkastim odsjajem, kristalne bistrine, na ukusu puno, sveže i hrskavo. Bogatstvu i punoći ovog vina sa diskretnim tonovima vanile, koja dodatno oplemenjuje aromatski kompleks, doprinosi to što je jedan deo fermentisao i odležavao u baricima i bačvama od francuskog hrasta.

Kulinarski savet uz Sauvignon Blanc
Belo meso uključujući ćuretinu, svinjski file, jela od morske i rečne ribe, rakovi, školjke, škampi i jastog. Sirevi – meki, slani i nakiseli. Povrće i vegetarijanska hrana – sote od zelenog povrća, salata od krastavca sa jogurtom i mirođijom, testenine sa tikvicama, bešamel sosom, parmezanom i pečurkama.

Temperatura serviranja
9-12 °C

VINARIJA VIRTUS

Pročitaj vino - okusi istoriju